Alavis pro lidi – Jak a s čím sníst, odstranění hořkosti, dávkování – tipy

Alavis – je trendy mít zdravé klouby a kosti

Poslední dobou se začíná více a více diskutovat o zdraví kloubů a pohybového aparátu. Avšak přípravky určené lidem bývají často předražené a neefektivní. A tak přišel na řadu tip od veterinářů, kteří porovnali složení Alavisu pro koně a ostatních přípravků určených pro lidi. Vzhledem k tomu, že složení bylo převážně stejné, začíná čímdál více lidí experimentovat s Alavisem pro koně. Za normálního stavu je tento přípravek naprosto nepoživatelný a i sám výrobce ve svých reklamách uvádí slogan “čím méně chutná, tim více pomáhá“.

Hořkost a nepříjemná chuť Alavisu – jak to obejít

Na internetu je spousta návodů a návrhů na to, jak do sebe Alavis dostat a nepozvracet se z toho. Já vám zde uvedu pár svých tipů, z čehož se mi osvědčil jediný – vlastní naplněné prázdné kapsle velikosti 00. Než jsem však přišla na tento způsob, trvalo to týdny. Způsob pokus-omyl-nechuť. Už mě to experimentování nebavilo. Zkoušela jsem přípravek rozmíchat v:

Medu,
Jogurtu s medem,
Ovodném džusu,
Sladkém zeleném čaji.
Vodě,
Kakau,
Nestea,
V kaši,
Pivu…

Nic z těchto věcí mě nezbavila toho nepříjemného pocitu “neee, zase si budu muset dát ten hořkej hnus”. Dále jsem zkusila přípavek jen tak nasypat na jazyk a hned zapít. Rovněž bez úspěchu. Trvalo to několik dalších dní, než jsem narazila na internetu na prázdné želatinové kapsle.

A napadlo mě, že bych si mohla tyhle kapsle nějak naplnit a mohla bych je polykat aniž bych pokaždý “zakopla” o tu neskutečnou hořkost, ze které se mi zvedal kufr.

Koupila jsem tedy v nejbližší lékárně kapsle velikosti 00. V lékárně jim říkají “dvounulky”. Cena za 200 kapslí byla něco kolem 110 Kč. Kapsle se dají sehnat i na internetu podstatně levněji. Podrobně jsem počítala, kolik kapslí je nutné polknout aby to byla doporučená denní dávka. Vyšlo mi to na 4 plné kapsle. Týden jsem tedy plnila ručně kapsle a polykala 4 každé ráno. Vše bylo perfektní a tento způsob požívání je bez chyby.

Ruční kapslovačka – nejúčinnější zbraň na hořkost a nepříjemnou chuť

Po týdnu mne však přestal proces plnění “po jednom” bavit a našla jsem na internetu “Ruční kapslovačku”.

Našla jsem si jednu na sbazaru s tím, že to vyzkouším. Odkaz na kapslovačku. Přecejenom.. cokoli je lepší, jak ručně nabírat přípravek do kapslí po jednom. Cena byla asi 350 Kč. Kapslovačka přišla do 2 dnů. Vypadá lacině, ale svojí funkci plní na jedničku. Plnění trvá o polovinu méně času a po dodělání jedné dávky mám hotové kapsle na jeden týden. Rozhodně této koupě nelituji. A zázrak jménem kapslovačka doporučuji!

Vysoká oblíbenost zapříčinila vznik verze “pro lidi”.

Přípravek Alavis pro koně neboli Alavis Triple blend se stal v poslední době tak oblíbeným, že získal i “lidskou verzi”. Alavis pro lidi získal název Barnys Trible blend. Při pohledu na složení se jedná o totožné produkty. Je uváděno, že Alavis pro lidi by měl být méně hořký a obsahuje lépe stravitelné látky. Ochutnal jsem oba přípravky a mohu říct, že rozdíl (alespoň v chuti a hořkosti) rozhodně není. Podle mě se jedná o stejnou krabičku s jinou etiketou.

Alavis pro lidi - složení

Barnys Triple blend – složení MSM (methylsulfonylmethan), glukosaminsulfát 2KCl (z korýšů), chondroitinsulfát, jablečný pektin, kolagen II. typu Cartidyss (z ryb), vitamin C, kolagen I. typu Collys (z ryb). Obsah aktivních látek v denní dávce: MSM (methylsulfonylmethan) 1958 mg, glukosaminsulfát 1565 mg, chondroitinsulfát 652 mg, kolagen typ II 22,5 mg, kolagen typ I 15 mg, vitamin C 19,3 mg. Bez obsahu barviva a konzervačních látek.

Hlavními účinnými látkami je kombinace tzv. chondroprotektivních látek, jež při běžném stavu tvoří pevnou strukturu kloubní chrupavky. Vlivem opotřebení, přibývajícího věku nebo špatně vyvážené stravy však může docházet k nedostatečnému zásobení chrupavky těmito živinami, takže je nutné dodat organismu tyto látky uměle.

Alavis triple blend pro lidi – recenze

Jak výrobce uvádí, prípravek je vhodný pro lidi s počínajícím nebo středně těžkým onemocněním a poškozením kloubů. Dále je přípravek vhodný pro všechny, kdo svě klouby přetěžují kvůli náročnému sportu či práci.

Alavis je vhodný pro osoby od 16 do 60 let. V pozdějším věku je vstřebávání a využití účinných látek sníženo a je lepší zvolit doplňky určené přímo seniorům. Alavis pro lidi Barnys Triple blend by také neměly užívat osoby mladší 16 let či těhotné a kojící ženy.

Alavis na klouby pro lidi – cena

Při nákupu v lékárnách by vás mohla cena překvapit. 700 gramů Alavisu se prodává za cenu okoli 1 200 Kč. Na internetu je možné Alavis sehnat za částku kolem 1 000 Kč. Může se to jevit jako vysoká cena. Jedná se však o balení, které vydrží 5 měsíců, takže se náklady rozloží.

Alavis pro koně dávkování pro lidi

Nicméně chcete-li z jakýchkoliv důvodů užívat klasickou komplexní kloubní výživu Alavis pro koně, mám pro vás několik praktických tipů.

Především je třeba zdůraznit, že se vám výrobce u Alavisu říká,že není testován ani určen pro užívání lidmi, ale na druhou stranu neobsahuje žádné látky, které by mohly lidskému organismu ublížit.

Doporučení k dávkování se však různí. Na obalu je sice popsáno dávkování učené pro stokilového poníka, odborníci však upozorňují, že lidský a koňský metabolismus se zcela neshoduje, a není proto možné pouze jednoduše přepočítat množství přípravku na vaši konkrétní váhu, a toto pak užívat.

Poradila jsem se tedy s lidmi, kteří „Alavis pro lidi“ dlouhodobě užívají, a zde vám přináším výsledky.

  • V prvních týdnech potíží (14-21 dní) je vhodné užívat přibližně dvě lžičky přípravku denně.
  • Později se toto množství snižuje na jednu standardní kávovou lžičku denně.
  • Jakmile vše potíže ustoupí, je možné přejít na udržovací dávku představovanou jednou kávovou „mocca“ lžičkou denně.

Alavis pro lidi a vedlejší účinky

Asi největším negativem užívání Alavisu jsou jeho možné vedlejší účinky. Nejčastěji se uvádí potíže s trávením, a to:

  • Průjem, užijete-li větší než doporučenou dávku přípravku.
  • Bolesti žaludku při užívání.

Překračování doporučené dávky se tedy rozhodně nedoporučuje. A budete-li mít po užití Alavisu nějaké trávicí obtíže, můžete vyzkoušet rozdělit přípravek do tří menších částí konzumovaných v průběhu celého dne. Opět ovšem musíme zdůraznit, že jde o přípravek určený pro zvířata, který není certifikovaný k užívání pro lidi. Jeho konzumace je tedy výhradně na vaše vlastní nebezpečí, a to včetně možných vedlejších účinků.

Předávkování účinnými látkami naopak nehrozí. Diskutované je možné pouze poškození ledvin nebo jater. Kvůli neexistujícím studiím vlivu Alavisu pro lidi na lidský organismus (vzhledem k jeho povaze ani není možné takovou studii vytvořit) neexistují žádné relevantní informace, které by tuto teorii potvrdily anebo vyvrátily.

Doufám, že vám článek alespoň trochu pomohl a vy se nebudete některými otázkami ohledně Alavisu nadále trápit. Hodně štěstí s klouby přeje Lucka!

Comments (0)

No comments at this moment

Cookies  Tyto internetové stránky používají cookies. Používáním těchto webových stránek s tímto použitím souhlasíte.